KIJK TERUG | Herdenking van de capitulatie in Wageningen

WAGENINGEN - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Om 12.00 uur was de Nationale Herdenking van de Capitulatie in 1945 in Wageningen, een herdenkingsmoment voor alle veteranen die op Nederlandse bodem voor onze vrijheid hebben gevochten.

Kijk de herdenkingsceremonie terug:

De traditionele ceremonie begon met een flypast van vier historische vliegtuigen, waarna het programma begon . Minister van Defensie Ank Bijleveld hield een toespraak, gevolgd door een kranslegging van de burgemeester van Wageningen en de voorzitter van Wageningen 45 (Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945). Ook werd er een minuut stilte gehouden en werd The Last Post gespeeld.

Nieuw dit jaar was een brievenactie. Leerlingen van Scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen hebben brieven geschreven aan de 680 veteranen van de Tweede Wereldoorlog die nog in leven zijn. Daarvan zijn drie portretten gemaakt die verweven waren door de herdenking.

Zie ook: Herdenk en vier de vrijheid bij Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WAGENINGEN GEMEENTE WAGENINGEN VRIJ
Deel dit artikel: