Estafettevrouwen met Schippers en Visser verspelen wereldtitel door slechte wissel

CHORZóW - De Nederlandse sprintvrouwen lagen op koers voor goud in de finale van de 4x100 meter op de WK estafette, maar met een trage wissel tussen derde loopster Nadine Visser uit Arnhem en slotloopster Naomi Sedney verspeelde het kwartet een zeker lijkende wereldtitel. Sedney sleepte er nog brons uit.

Jamile Samuel en Dafne Schippers uit Oosterbeek openden sterk in de finale. Ook de wissel van het stokje tussen Schippers en Visser ging goed en de Europees kampioene op de horden kwam met ruime voorsprong de bocht uit richting Sedney. De laatste loopster begon echter te snel, waardoor ze moest inhouden om een foute stokwissel te voorkomen. De snelheid was er daardoor volledig uit; de Italiaanse Vittoria Fontana en de Poolse Pia Skrzyszowska renden Sedney voorbij. De tijd was 44,10. Kampioen Italië klokte 43,79.

Het missen van de gouden medaille was een teleurstelling, maar het belangrijkste doel was al bereikt op de World Relays. De Nederlandse vrouwen plaatsten zich zaterdag in de series, toen nog met Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn, als snelste voor de finale op de 4x100. Daarmee kwalificeerden ze zich voor de Olympische Spelen in Tokio.

Zie ook: Dafne Schippers loodst estafettevrouwen naar olympisch ticket

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: