Ludieke actie loopt totaal uit de hand: dierenasiel bedolven onder de schuursponsjes

DOETINCHEM - Als je ergens om vraagt bij Gelderland Helpt, dan zal je het weten ook. Bij Dierencentrum Achterhoek kwamen na een oproep liefst 2500 schuursponsjes binnen. “De ludieke actie is totaal uit de hand gelopen”, zegt een dolgelukkige Ruud Vervat.

Ruud is een echte kattenliefhebber. Als vrijwilliger bij het Dierencentrum Achterhoek zorgt hij ervoor dat deze viervoeters spinnend en knorrend in een schoon mandje kunnen slapen. Om alle dierenverblijven goed schoon te houden, gaan er heel wat schuursponsjes er doorheen. “Hoeveel precies durf ik niet te zeggen. Maar na één of twee keer gebruiken, dan moeten ze wel weg.”

Hij bedacht de actie toen hij een paar hele oude sponsjes in een mand zag liggen. “Daar was niet meer mee te werken. Die waren als het ware overleden”, zegt hij.

De tekst gaat verder onder de foto.

Het asiel kan er weer een paar jaar tegenaan. Foto: Ruud Vervat

Nadat Ruud een oproep deed op de radio bij het programma Gelderland Helpt kwamen al gauw de eerste sponsjes richting Doetinchem. De telefoon bleef maar gaan en ook per e-mail kreeg hij veel reacties, waardoor de actie zelfs nog even verlengd werd.

Genoeg voor vier à vijf jaar

In totaal schat Ruud dat hij 2500 schuursponsjes heeft ontvangen, van zowel lokale ondernemers en particulieren. “Het is een gigantische hoeveelheid. We hebben ze vanochtend geteld en er kwam geen einde aan. Ik denk dat we de komende vier tot vijf jaar vooruit kunnen met de schuursponsjes.”

En het bleef niet bij sponsjes. Het dierencentrum kon ook rekenen op voer, kattenmanden en andere schoonmaakmaterialen, zoals emmers en moppen. “En we hebben ook nog donaties mogen ontvangen”, aldus een blije vrijwilliger.

Luister naar het gesprek met Ruud Vervat op Radio Gelderland:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: