Schipper mag ik overvaren? De voetveren zijn weer in de vaart

VARIK - Niet meer kilometers omfietsen, maar even snel met het pontje overvaren. Sinds zaterdag kan dat weer op veel plekken in Gelderland. Dit jaar helaas geen officiƫle opening van het toeristisch vaarseizoen, maar dat mag de pret niet drukken voor zowel schippers als passagiers.

Het is een mooie dag voor schipper Reijer Dijker van het pontje tussen Varik en Heerewaarden. "Ik ben heel blij. Varen is mijn lust en mijn leven."

Bekijk de tv-reportage. De tekst gaat daaronder verder.

Omdat het waterpeil nog kan zakken, is het de vraag hoe lang de schipper kan blijven varen. "Misschien dat het straks te laag is hier in de Waal om tussen de kribben te komen. Ik hoop maar dat er wat regen valt in Duitsland, dan hebben wij hier weer water."

Afstand houden

De overtochten gaan nog wel gepaard met de nodige coronamaatregelen, maar genieten doen ze wel op de pont tussen Varik en Heerewaarden. "Ik ben blij dat de pont er weer is", zegt één van de passagiers.

Op de pont is het verplicht om een mondkapje te dragen, afstand te houden, contactloos te betalen en moet je zelf de fiets wegzetten. En ook de volledige capaciteit van de veerpont kan nog niet worden benut door corona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
VARIK GEMEENTE WEST BETUWE
Deel dit artikel: