Ook tweede editie van bevrijdingsfestival moet online: 'We doen net alsof het live is'

BRUMMEN - Het is een bevrijdingsfestival dat nog nooit in real life heeft plaatsgevonden: het bevrijdingsfestival Brummen/Eerbeek. Voor het tweede jaar op rij gaan ze volledig digitaal. Zondag waren de opnames voor de stream, die aanstaande woensdag wordt uitgezonden.

Ooit, ja ooit hopen ze toch een fysiek bevrijdingsfestival te organiseren. Met muziekbands voor jong en oud, een dj voor tussendoor en een springkussen. Maar corona maakt het voor het tweede jaar op rij onmogelijk. "Dus we gaan het weer online doen, om mensen toch wat plezier te geven en aandacht te vragen voor vrijheid", vertelt organisator Yannick Hilger.

Bekijk de tv-reportage. De tekst gaat daaronder verder.

Deze zondag zijn ze daarvoor al druk in de weer. De klok rond werken ze hier aan de opnames voor de 'livestream' op 5 mei aanstaande. Helemaal live is het dus niet. "Dat is lastig vanwege corona. De bands moeten op- en afbouwen en dat kan niet allemaal tegelijkertijd. Maar we doen het voorkomen alsof het live is, met wat interviews tussendoor."

Duizenden kijkers

Tussen de 7000 en 10.000 mensen keken er vorig jaar, op enig moment. Ook dit jaar hopen ze weer zoveel mensen te bereiken. "We zenden het uit via verschillende Facebook-pagina's, de onze natuurlijk, maar ook die van De Vroolijke Frans waar het wordt opgenomen, en een aantal van de gemeente. Zo heb je wel een groot bereik."

De uitzending start woensdagavond om 18.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BRUMMEN GEMEENTE BRUMMEN BEVRIJDING CORONA
Deel dit artikel: