Deze soep moet jou en je buren verbinden op 5 mei

ARNHEM - Onder het motto 'Samen soep eten verbroedert' was het de bedoeling dat er op Bevrijdingsdag in Nijmegen en in het Sonsbeekpark in Arnhem soep uitgedeeld zou worden. Maar het verhaal is duidelijk, dat gaat door de coronacrisis niet door. Nu krijgen duizend huishoudens in Arnhem en Nijmegen een blik vrijheidssoep aan huis geleverd.

De bedoeling is dat de Arnhemmers en Nijmegenaren die op 5 mei opeten. En het liefst samen met buren, buiten op coronaveilige afstand. "Vooralsnog lijkt het weer een beetje roet in het eten te gooien", zegt programmaleider Astrid Albers van Rozet. "Maar ik stel me voor dat mensen die in een galerijflat wonen, misschien toch op de galerij op veilige afstand van elkaar samen kunnen eten."

Verslaggever Jan Sommerdijk in gesprek met Astrid Albers van Rozet:

'Heel de stad aan de vrijheidssoep'

"In Nijmegen en Arnhem worden 500 blikken uitgedeeld met het idee dit initiatief steeds groter te maken. "Dat we volgend jaar met heel Arnhem met elkaar vrijheidssoep eten, want vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Bedacht door tv-kok

De soep is bedacht door tv-kok Yvette van Boven. Een vegan soep met kokosmelk, groenten en bloemkoolrijst. En ook het blik is bijzonder; het etiket is ontworpen door designer Piet Parra.

De blikken worden in Arnhem uitgedeeld in de wijk Oud-Monnikenhuizen. In Nijmegen krijgen bewoners van de Edelstenenbuurt en de Rentmeesterhof de soep thuisbezorgd, vertelt Astrid Albers: "We hebben tasjes. Daar doen we een blik soep in en een mooie flyer met het recept erop. Dus je kunt nog meer soep maken. En dat hangen we bij mensen aan de deur."

Voor iedereen die geen blik heeft gekregen is het recept hier vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM SOEP BEVRIJDING 5 MEI
Deel dit artikel: