Moord op hoogbejaarde Corry en poging tot moord op haar dochter voor rechter

NIJKERK - Een vrouw uit Amsterdam staat vandaag voor de rechter voor de moord op de Nijkerkse Corry en poging tot moord op haar dochter.

De hoogbejaarde vrouw werd op 2 november met veel geweld om het leven gebracht. Op 5 november werd de verdachte opgepakt, maar een dag later liet de rechter-commissaris haar weer vrij omdat de 'inverzekeringsstelling onrechtmatig' was. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Toen de politie de verdachte op 6 november weer wilde arresteren, trof ze haar aan bij de dochter van het slachtoffer. Die vrouw was op dat moment ernstig gewond.

Bekenden van elkaar

De Amsterdamse wordt dus ook verdacht van poging tot moord op de dochter van Corry. Beiden schijnen elkaar al langer te kennen. Ze hebben eerder in één huis gewoond. Bij de dochter staat zeer regelmatig politie en hulpverlening aan de deur, zo vertelden buurtbewoners eerder aan Omroep Gelderland.

De moord op de hoogbejaarde Corry maakte in november diepe indruk in de buurt waar ze woonde. Omwonenden omschreven haar als een lieve dame, die graag voor anderen klaarstond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJKERK RECHTBANK JUSTITIE MOORD GEMEENTE NIJKERK
Deel dit artikel: