Campers zijn niet aan te slepen: 'Ze worden volgend jaar pas geleverd'

DREUMEL - Campers zijn op dit moment niet aan te slepen. Naast het feit dat het aantal kampeerders de afgelopen jaren sowieso al sterk toenam, heeft corona deze manier van vakantie vieren nog populairder gemaakt. Met het zomerseizoen dat er weer aan zit te komen, kunnen de vakantiegangers haast niet wachten om weer op pad te gaan.

Henk en Ronny halen vandaag hun splinternieuwe camper af in Dreumel.: "We willen naar de Noordkaap en naar Italië, tot aan Sicilië toe. En ook naar Engeland en Schotland."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Geld op de bank levert niets op'

 Martin van Diejen heeft het er als camperverkoper maar druk mee. "De campers zijn niet aan te slepen. Ik denk dat ook meespeelt dat het geld op de bank niets oplevert, zodat mensen voor dat geld liever iets leuks kopen. We zijn nu al volop aan het verkopen voor levering in 2022."

Nederland heeft de afgelopen tien jaar een verdubbeling van het aantal campereigenaren gezien: van 75.000 naar 150.000. En corona heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.

"Wij denken dat de campervrijheid voor veel meer mensen is weggelegd, en dat blijkt dus ook", zegt Stan Stolwerk van Camperclub NKC. Het ledental is sinds de coronacrisis met drie procent extra toegenomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
DREUMEL GEMEENTE WEST MAAS EN WAAL
Deel dit artikel: