Nieuws

Protestmars door centrum van Arnhem, veel ME op de been

Protestmars door centrum van Arnhem, veel ME op de been.
Protestmars door centrum van Arnhem, veel ME op de been. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een grote groep demonstranten heeft dinsdag de Markt in Arnhem verlaten. Ze liepen in een stoet door het centrum van de stad.
Arnhem had vooraf een maximum gesteld op 500 deelnemers aan de demonstratie van de groep Nederland in Verzet. Die protesteert tegen het kabinet en de coronamaatregelen en zat ook achter de uit de hand gelopen demonstraties op het Museumplein in Amsterdam.
Het maximumaantal demonstranten was in Arnhem al snel bereikt, waarna het plein werd afgesloten.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Honderden demonstranten lopen protestmars door Arnhem
Honderden demonstranten verlieten rond 15.00 uur de Markt en liepen de stad in. Een woordvoerder van de gemeente kan niet zeggen of daar afspraken over zijn gemaakt. Volgens haar verloopt de demonstratie over het algemeen rustig.

Veel ME

De demonstranten worden nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Er is ook veel ME op de been, maar vooralsnog wordt er niet ingegrepen. Wel zijn de toegangswegen richting het centrum afgesloten en worden er controles uitgevoerd.
De groep loopt terug richting de Markt, waar de demonstratie om 14.00 uur begon. Daar bleven ook enkele honderden mensen achter toen de stoet het op een lopen zette. De demonstratie duurt volgens de afspraken nog tot 16.00 uur.
De protestmars door de stad.
De protestmars door de stad. © Persbureau Heitink