Protestmars door centrum van Arnhem, veel ME op de been

ARNHEM - Een grote groep demonstranten heeft dinsdag de Markt in Arnhem verlaten. Ze liepen in een stoet door het centrum van de stad.

Arnhem had vooraf een maximum gesteld op 500 deelnemers aan de demonstratie van de groep Nederland in Verzet. Die protesteert tegen het kabinet en de coronamaatregelen en zat ook achter de uit de hand gelopen demonstraties op het Museumplein in Amsterdam.

Het maximumaantal demonstranten was in Arnhem al snel bereikt, waarna het plein werd afgesloten.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Honderden demonstranten verlieten rond 15.00 uur de Markt en liepen de stad in. Een woordvoerder van de gemeente kan niet zeggen of daar afspraken over zijn gemaakt. Volgens haar verloopt de demonstratie over het algemeen rustig.

Veel ME

De demonstranten worden nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Er is ook veel ME op de been, maar vooralsnog wordt er niet ingegrepen. Wel zijn de toegangswegen richting het centrum afgesloten en worden er controles uitgevoerd.

De groep loopt terug richting de Markt, waar de demonstratie om 14.00 uur begon. Daar bleven ook enkele honderden mensen achter toen de stoet het op een lopen zette. De demonstratie duurt volgens de afspraken nog tot 16.00 uur.

De protestmars door de stad. Foto: Persbureau Heitink

Zie ook: 'Kom niet meer naar de Markt, het is vol', Arnhem op scherp vanwege demonstratie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: