Vlammen slaan uit woning in Apeldoorn, dikke rookwolken te zien

APELDOORN - In Apeldoorn had de brandweer maandagmiddag de handen vol aan een flinke brand in een woning aan de Deventerstraat. De vlammen sloegen uit het dak van de woning.

De hulpdiensten kregen rond 16.10 uur een eerste melding van de brand. De brandweer ging met onder meer een hoogwerker richting de woning, waar inmiddels flinke rookwolken te zien waren. Korte tijd later waren er ook buiten vlammen te zien.

Blussen lastig door hitte

De brandweer bestreed het vuur eerst van binnenuit, maar door de hitte was dat lastig. Daarom schakelden brandweerlieden later over op blussen van buitenaf, meldt de veiligheidsregio. De Deventerstraat werd afgezet.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Naar beneden gesprongen

Ambulancemedewerkers controleerden vijf personen op verwondingen, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Volgens een fotocorrespondent konden enkele personen aan de brand ontkomen door naar beneden te springen en belandden ze daarbij bovenop een geparkeerde auto.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie doet daar onderzoek naar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
BRAND BRANDWEER APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: