Burgemeester Geert van Rumund krijgt koninklijke onderscheiding

WAGENINGEN - Een kleine 100 lintjes mocht hij namens de Koning in de afgelopen jaren bij Wageningers opspelden. Vandaag, na de lintjesceremonie werd hij verrast met een toespraak van de Commissaris van de Koning, familie en collega's die in het complot zaten en een decoratie. Geert van Rumund werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Commissaris van de Koning, John Berends, die zelf 65 jaar is geworden vandaag, kwam naar Wageningen om Van Rumund toe te spreken.

"U bent iemand die zich 24 uur per dag inzet voor Wageningen, en dat al vijftien jaar. Onder uw leiding is Wageningen uitgegroeid tot een stad met nationale en internationale uitstraling."

Van Rumund zei 'zeer verrast' te zijn'. Zijn vrouw Corrie zat in het complot. Vanwege de coronaregels mocht ze de decoratie bij haar man opspelden. Van Rumund is nog tot juni burgemeester van Wageningen. Zijn opvolger is onlangs voorgedragen door de gemeenteraad.

Zie ook: Zoveel lintjes worden er vandaag uitgereikt in onze provincie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: