Nieuws

Dronken horecagangers in Lunteren bedreigen boa's met nieuwe shovelaanval

De boa's voelden zich bedreigd in het centrum van Lunteren.
De boa's voelden zich bedreigd in het centrum van Lunteren. © Handhaving Ede (Instagram
LUNTEREN - De politie en handhavers hebben zaterdagavond drie aanhoudingen verricht bij een eettent in het centrum van Lunteren. Dat gebeurde nadat dronken klanten het op de handhavers hadden gemunt. Daarbij dreigden ze onder meer een shovel te gebruiken, zoals eerder deze week gebeurde bij een persfotograaf in hetzelfde dorp.
De handhavers gingen zaterdagavond in gesprek met een horeca-uitbater over het overtreden van de coronaregels. Daarbij werden ze naar eigen zeggen lastiggevallen door dronken klanten. “Hierbij werden wij vorstelijk beledigd en de verdachten probeerden ons door middel van geweld de zaak uit te zetten”, schrijven de handhavers van de gemeente Ede.

De-escaleren lukt niet

Ze probeerden de situatie te de-escaleren door het gesprek met de verdachten aan te gaan, maar die bleven de handhavers beledigen en bedreigen. Daarbij werd verwezen naar een shovel 'en dat we wel even zouden zien hoe hoog onze auto zou komen', aldus de handhavers.
Maandagavond werd in Lunteren een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen toen ze opnames wilden maken van een autobrand. Het stel zat samen in de auto toen die met een shovel een sloot werd ingeduwd.
Met dat incident in hun achterhoofd voelden de handhavers zich ernstig bedreigd. De politie schoot te hulp. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem.

Zie ook: