Nieuws

Politie beëindigt illegale feesten in Tiel en Weurt

Politie beëindigt illegaal feest in Weurt.
Politie beëindigt illegaal feest in Weurt. © Persbureau Heitink
TIEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag illegale feesten in Tiel en in Weurt beëindigd. In Tiel werden 36 feestgangers bekeurd. In Weurt gingen er twaalf op de bon.
In Tiel werd het feest gehouden in een loods aan de Edisonstraat. Rond 02.00 uur greep de politie in. De bekeuringen werden uitgedeeld voor het overtreden van de coronamaatregelen. Er waren te veel mensen bij elkaar in één ruimte. De meeste bekeurden kwamen uit Tiel en omgeving.

15 politiewagens

In Weurt bij Nijmegen was het feestje op het terrein bij een oude waterzuiveringsinstallatie aan de Hogelandseweg. Er waren maar liefst 15 politiewagens aanwezig omdat in eerste instantie niet goed kon worden ingeschat hoeveel mensen op het terrein waren. Nadat de brandweer het hek forceerde kon er worden ingegrepen.
Acht personen kregen een boete omdat ze samen in één ruimte waren. Vier bezoekers stonden buiten en kregen een boete voor het overtreden van de avondklok. De feestgangers waren in de leeftijd van eind twintig tot midden veertig.