Nieuws

Promotiestress bij De Graafschap met kraker tegen concurrent Almere City

De Graafschap hoopt ook vanavond weer op goals
De Graafschap hoopt ook vanavond weer op goals © BSR Agency
DOETINCHEM - Stap voor stap komt de eredivisie dichterbij voor De Graafschap. Zeker als vanavond Almere City FC wordt afgeschud op de eigen Vijverberg in Doetinchem.
Nu de ontknoping van het seizoen is ingezet, heeft De Graafschap de wind weer eens in de zeilen. De karakterploeg van trainer Mike Snoei won de laatste drie duels zonder een tegengoal te incasseren en stevent als nummer twee in de competitie af op de eredivisie. SC Cambuur is daar al zeker kan en kan zich vrijdag officieel tot kampioen kronen. Dan moet De Graafschap wel punten laten liggen. Net als vorig seizoen zijn beide volksclubs boven komen drijven in de eerste divisie, al kostte het De Graafschap veel meer moeite bij de bovenste twee te blijven.
Tekst gaat verder na de video:
Voorbeschouwing op De Graafschap-Almere City

Lastig programma

Maar de missie van De Graafschap lijkt te slagen met zes punten voorsprong op Almere City en NAC Breda en nog vier wedstrijden op de rol. Het programma is echter lastig. Na de clash vanavond met Almere (21.00 uur) volgen nog uitwedstrijden tegen SC Cambuur en Jong Ajax.
De Superboeren sluiten af op woensdag 12 mei met een thuisduel tegen Helmond Sport. Bij een overwinning vrijdag kan De Graafschap in theorie zelfs al volgende week in Leeuwarden promotie veilig stellen.
Voor De Graafschap is die promotie essentieel. De financiële positie komt bij nog een jaar eerste divisie flink onder druk te staan. In de eredivisie, met vooral ruim een miljoen euro meer aan tv-gelden, ziet de wereld er ineens een stuk vrolijker uit voor de Achterhoekers. Ook sponsoren zullen de club nog meer gaan steunen.
Ook trainer Mike Snoei merkt dat de spanning er al een tijdje vol op staat. "Dat is iedere wedstrijd zo. Maar er hangt voor de club gewoon veel vanaf. Natuurlijk is het nu ontzettend spannend allemaal. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed."

Wijzigingen

Snoei kan beschikken over een fitte en complete selectie. De verwachting is niet dat er veel verschuivingen zullen zijn na de zakelijke zege bij Jong PSV van maandag in Eindhoven. Mogelijk krijgt Clint Leemans weer een kans aan de aftrap, zo liet de trainer uit Didam doorschermen. Maar het lijkt waarschijnlijker dat Snoei op het middenveld opnieuw kiest voor Jesse Schuurman.
Vermoedelijke opstelling De Graafschap: De Boer, Lelieveld, Van Huizen, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Schuurman, Verbeek, Lieftink; Van Mieghem en Opoku.