Foute 'Tesla-pillen' bij Nijmeegse studenten lijken geïsoleerd geval

NIJMEGEN - De politie heeft het onderzoek naar de drugs die zeven Nijmeegse studenten anderhalve week geleden slikten afgesloten. Alle zeven werden ze trippend afgevoerd uit een studentenhuis aan de Evertsenstraat. De foute pillen die zij slikten lijken een geïsoleerd geval.

Uit het onderzoek dat volgde zijn geen nieuwe, vergelijkbare gevallen voorgekomen, laat de politie weten. Agenten werkten in het onderzoek nauw samen met het Trimbos-instituut. In dat kader zijn de betrokken Nijmeegse jongeren gehoord. Zij maken het inmiddels goed en zijn alle zeven weer thuis. Omdat vergelijkbare zaken ontbreken, is het onderzoek beëindigd.

Wie de roze, driehoekige pillen met een verticale lijn produceerde is de politie niet duidelijk geworden. In de pillen, die de bijnaam 'Tesla-pillen' hebben omdat het logo en de naam van het automerk erop staan afgebeeld, zit de stof DOC. Die kan zo'n heftige trip veroorzaken, dat het leidt tot angst- en paniekaanvallen en een ziekenhuisopname.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN DRUGS POLITIE
Deel dit artikel: