Karen uit Wijchen grijpt naast titel Docent van het Jaar 2021

ARNHEM - Het was woensdag een spannende dag voor de Wijchense Karen Kotten-Lips. De docent van de HAN was één van de vier genomineerden voor de titel Docent van het Jaar 2021. Tijdens een digitale verkiezingsmiddag bepaalde een jury woensdagmiddag wie met de titel naar huis ging.

"De spanning begint nu wel op te lopen", zei de hoorbaar opgetogen Kotten-Lips in aanloop naar de verkiezing. Ze is docent Voeding en Diëtetiek en vond het in eerste instantie al geweldig dat ze door de HAN aan de ISO, de organisatie die de verkiezing organiseert, werd voorgedragen. "Heel gaaf. En dan zit je opeens bij de laatste acht, en dan bij de laatste vier."

Online les is uitdaging

De verkiezing wil dit jaar vooral het belang van docenten benadrukken nu onderwijs grotendeels noodgedwongen online plaatsvindt. Hoewel de Wijchense docente ook nog veel praktijkonderwijs geeft, dat nog wel fysiek door kan gaan, is dat online lesgeven zeker een uitdaging gebleken. "Bij online les moet je echt heel, heel, heel erg goed voorbereid zijn. Ik geef inmiddels 16 jaar les en dan vind ik het ook wel eens leuk om gewoon een lokaal in te lopen en een beetje te freestylen en te kijken waar behoefte aan is, maar dat gaat online gewoon niet."

"Niet alleen maar zitten en mooi wezen"

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven reikte de prijs woensdag uit. Die ging uiteindelijk voorbij aan de Wijchense genomineerde. "Helaas, maar het was een fantastische ervaring", zegt ze woensdagavond.

Naast de eretitel krijgt de winnaar een fysieke bokaal en mag er 25.000 euro besteed worden aan onderwijsinnovatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM ONDERWIJS
Deel dit artikel: