Zes jaar cel geëist voor poging doodslag in Musispark in Arnhem

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag zes jaar cel geëist tegen een 48-jarige Arnhemmer voor poging tot doodslag. Hij zou op 31 juli 2020 in het Musispark in zijn woonplaats een man hebben neergestoken. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.

Op die bewuste dag kreeg de politie 's avonds laat een melding van een schietpartij in Arnhem. Eenmaal ter plaatse bleek het om een steekpartij te gaan, waarbij dader en slachtoffer elkaar al langer kenden.

Keukenmes

De mannen hadden die avond onenigheid gehad, naast een al langer lopend conflict. De Arnhemmer fietste na de ruzie weg en haalde thuis een keukenmes op. Eenmaal terug in het park stak hij het slachtoffer neer terwijl hij op een bankje zat.

De verdachte verklaarde dat het slachtoffer eerder zelf gedreigd had met een mes: “Ik ben gewoon geflipt. Ik was er klaar mee.”

Spoedoperatie

Het incident had volgens de officier van justitie fataal kunnen aflopen. Het slachtoffer leeft nog door een levensreddende spoedoperatie in het ziekenhuis. De man moest daar nog vier weken blijven en is nog altijd niet volledig hersteld.

Volgens de officier van justitie is er onvoldoende bewijs voor poging tot moord met voorbedachten rade. De man zou hebben gehandeld in een 'gemoedsopwelling'. Hij is al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en blijkt meerdere stoornissen te hebben.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM RECHTBANK
Deel dit artikel: