Provincie maakt kruispunt in Putten veiliger voor fietsers

PUTTEN - De fietsoversteek op het kruispunt Oude Rijksweg/Hoofdlaan in Putten wordt aangepakt en veiliger gemaakt voor fietsers. De werkzaamheden starten op 10 mei en duren ongeveer vijf tot zes weken. Eén rijstrook is in die periode open voor verkeer.

De nieuwe fietsoversteek komt aan de noordzijde van het kruispunt, inclusief een brede middengeleider van 3,5 meter. Zo kunnen fietsers veilig en in twee keer de weg oversteken vanaf de Hoofdlaan over de Oude Rijksweg naar de Schoonderbeeklaan en omgekeerd. De huidige fietsoversteek aan de zuidzijde wordt weggehaald. Ook verdwijnt het linksafvak voor autoverkeer wat uit Ermelo komt. Zo moeten auto’s straks op het kruisingsvlak stil staan voordat ze afslaan.

De huidige fietsoversteek blijft zo lang mogelijk in stand, zodat fietsers daar over kunnen steken. Het kruispunt wordt een nacht afgesloten. Dit is nodig om het asfalt en de markering op de weg aan te brengen. De afsluiting en omleiding worden met borden langs de weg aangegeven zodra de datum bekend is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ERMELO VERKEER PUTTEN GEMEENTE PUTTEN
Deel dit artikel: