Arnhems Rijnhert was even voor Ajax: 'Kansloos'

ARNHEM - Ajax supporters hebben afgelopen nacht het Arnhemse Rijnhert wit gemaakt en met een groot Ajax spandoek overhangen. '1 ding = zeker, Ajax wint de beker' was de welluidende tekst op het doek, met daaronder de drie Andreaskruisen van Amsterdam. "Het zijn gewoon van die kansloze regio-Ajacieden geweest", zegt Vitesse-supporter Telly Juyn. Hij haalde het doek er snel af met een andere supporter.

Het Rijnhert is een groot metalen kunstwerk op een heuvel bij het Velperbroekcircuit. Het is van meerdere kanten van grote afstand te zien. De afgelopen weken was het hert in een groot Vitesseshirt gehuld. Het shirt is er eerst afgehaald voordat de Ajax vlag er overheen ging.

Juyn was al bij een grote actie met Vitesse-posters in de binnenstad betrokken en hij was ook medeverantwoordelijk voor het Vitesseshirt dat het hert droeg. "Toen ik het hoorde ben ik er direct naartoe gereden", zegt Telly. "Er bleek ook al een andere supporter te zijn en we hebben het er samen afgehaald. Het heeft er nog geen uur gehangen. We hebben er weer een grote Vitesse vlag overheen gegooid."

Kansloze actie

Juyn denkt niet dat de actie van supporters uit Amsterdam is: "Nee joh, die zien de bekerfinale als een tussendoortje. Die komen daar echt niet voor vanuit Amsterdam hier naartoe. Voor ons is die finale veel belangrijker. Maar Ajax heeft overal supporters. Ook hier. Maar als echte Ernhemmers zijn wij toch voor Vites. Ik snap het wel, maar ik vind het ook wel een beetje kansloos."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM BEKERFINALE 2021
Deel dit artikel: