Arnhem kleurt geel-zwart, maar waarom zijn dat de kleuren van Vitesse?

ARNHEM - Steeds meer straten en gebouwen in Arnhem en omgeving kleuren geel-zwart. De Gelderse hoofdstad is in de ban van de bekerfinale. Zondag speelt Vitesse in de finale voor de KNVB-beker tegen Ajax in het vertrouwde geel-zwart. Maar waarom zijn dat de clubkleuren?

Ferry Reurink dook in de geschiedenis van Vitesse. Hij schreef verschillende boeken over de Arnhemse voetbalclub. Samen met verslaggever René Arendsen vertelt Ferry Reurink in deze korte podcast hoe de clubkleuren in het shirt van Vitesse zijn ontstaan.

Vitesse speelt zondagavond om 18.00 uur de bekerfinale tegen Ajax in de Rotterdamse Kuip. Omroep Gelderland is daar LIVE bij! Radio Gelderland zendt de wedstrijd helemaal uit. Vanaf 17.00 uur begint de voorbeschouwing op deze grote wedstrijd, vanaf 18.00 uur zullen verslaggevers Jesper Giesen (RTV Arnhem) en Sander Maassen van den Brink je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in het duel. Je hoeft dus helemaal niks te missen van deze wedstrijd. Meer informatie vind je op www.omroepgelderland.nl/bekerfinale

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: