Duitsland komt grenspendelaars tegemoet met gratis coronatests

KLEVE - Wie in de grensstreek tussen Nederland en Duitsland woont en voor werk regelmatig de grens over moet naar Duitsland, kan zich in Duitsland gratis laten testen op het coronavirus. Dat maakt het district Kreis Kleve zaterdag bekend.

Tot nu toe konden alleen inwoners van Duitsland zich gratis laten testen in eigen land. De Duitsers stellen de faciliteiten nu echter ook beschikbaar aan Nederlanders. Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat, afwijkend van de standaard, nu ook mensen die zelf niet in Duitsland wonen een gratis test kunnen laten afnemen. Voorwaarde is wel dat deze mensen niet kampen met symptomen van het coronavirus.

Erkende commerciële testen kosten in Nederland zo'n 60 euro per keer. In Duitsland daarentegen biedt vrijwel iedere huisarts en dierenarts een gratis sneltest aan. De Duitsers stellen die testen nu ook beschikbaar voor niet-Duitsers die de grens over komen.

Duitsland heeft Nederland aangemerkt als hoog-risicogebied voor coronabesmettingen en vraagt inreizende mensen daarom om een recente, negatieve sneltest. Er zijn in het district Kreis Kleve momenteel 154 locaties waar mensen zich kunnen laten testen. Andere locaties wachten nog op goedkeuring.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CORONA KLEVE GEMEENTE DüSSELDORF
Deel dit artikel: