Gemeente sluit kledingwinkel van Bert na negeren coronaregels

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft vrijdagmiddag de kledingwinkel van Bert Kersten voor onbepaalde tijd gesloten. De ondernemer heeft zich volgens burgemeester Ton Heerts herhaaldelijk niet aan de coronaregels gehouden.

Woensdag kondigde Kersten in een noodkreet aan zijn winkel CK Trendy Fashion te openen omdat hij naar eigen zeggen geen andere keuze meer heeft. De huidige maatregelen, zoals het vooraf maken van afspraken, zorgen ervoor dat klanten de winkel nog maar zelden weten te vinden. Bovendien werd de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), dat ondernemers moet helpen tegen inkomensverlies, afgewezen.

Burgemeester Heerts bood de ondernemer hulp en vroeg hem zich aan de regels te houden. Vrijdagmiddag bleek dat de winkelier dat niet deed. Het was dusdanig druk dat de politie moest ingrijpen. Voor de gemeente is daarom de maat vol. De winkel moet voor onbepaalde tijd dicht.

Zie ook: Radeloze ondernemer gooit winkel open: 'Boa's gaan er door de achterdeur weer uit'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: