Nieuws

Rebelse ondernemer zwicht toch voor de regels

Bert Kersten gooide zijn winkel weer helemaal open.
Bert Kersten gooide zijn winkel weer helemaal open. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Hij wilde het op de spits drijven. Uit pure wanhoop gooide ondernemer Bert Kersten uit Apeldoorn woensdag zijn kledingzaak op winkelcentrum de Mheen weer helemaal open. Maar na een bezoek van de politie vandaag haalde hij zijn 'open-zonder-afspraak-bord' weer naar binnen.
Eerder op de dag was Kersten vol vuur. Hem konden ze niets meer maken, hij had niks te verliezen. Want door alle maatregelen gaat zijn zaak eraan. En dus schrapte hij het winkelen op afspraak. "Ik ga gewoon door", vertelde hij daarover. "Ze zullen mij eruit moeten slepen hier."
Politie en boa's die langs zouden komen om te handhaven, hoefden niet op een warm onthaal te rekenen.
Kijk hier naar het verhaal van Bert Kersten. De tekst gaat eronder verder.
Ondernemer Apeldoorn gooit zijn zaak gewoon open
De gemeente zocht woensdag direct contact met Bert, nadat zijn vrouw een noodkreet plaatse op Facebook. Om het echtpaar te helpen. "Wij begrijpen de frustratie van de ondernemer en de onzekere financiële situatie waarin hij zich bevindt heel goed. Op dit moment zoeken wij de financiële mogelijkheden voor hem uit. Hierover hebben wij vandaag contact gehad met de ondernemer."

'Ik geloof er niet meer in'

Tegen Omroep Gelderland zegt de Apeldoorner dat het voor hem allemaal mooie woorden zijn, maar zonder betekenis. "Dit is een zoethoudertje. Burgemeester Ton Heerts zei aan de telefoon: 'Er komen versoepelingen aan.' Nou, ik geloof er niet meer in!"
En dus laten Bert en Catrien ook op donderdag hun zaak de hele dag geopend voor iedereen die binnen wil komen waaien. Totdat zij een bezoekje krijgen.
Tekst gaat verder onder de foto.
Politieagenten bij de winkel van Bert Kersten.
Politieagenten bij de winkel van Bert Kersten. © Luciano de Graaf
Aan het einde van de middag krijgen de twee politie over de vloer. Met de vraag of ook zij zich aan de maatregelen willen houden. Daarop haalt Bert zijn bord van de straat. "Ik moet me even bezinnen op het vervolg nu", vertelt hij telefonisch. "De woede laten bekoelen."
Volgens de gemeente heeft Bert Kersten laten weten dat hij zijn actie beëindigt en zich toch aan de regels zal blijven houden.