Pakketbezorger Appie krijgt bij afscheid duizenden euro's van dankbare wijkbewoners

NIJMEGEN - Sprakeloos en overweldigd heeft een populaire Nijmeegse pakketbezorger donderdagavond meer dan 3000 euro in ontvangst genomen. Een afscheidscadeau van bewoners van de Nijmeegse wijk de Hazenkamp waar hij al twaalf jaar pakketjes bezorgt en zeer geliefd is. 'Appie', zoals Abdelouahhab Kerkri wordt genoemd, gaat tot verdriet van vele bewoners naar een andere wijk.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

"Appie wat hoor ik nu?", zegt Odilia Gommers als ze de deur opendoet, omdat Abdelouahhab Kerkri met een pakketje voor de deur staat. "Ga je weg?" Die vraag klinkt uit bijna elke deur waar Appie, zoals bijna iedereen hem noemt, aanbelt. "Mijn werkdag duurt nu wel een uur langer, omdat ik overal moet uitleggen dat ik helaas uit deze wijk weg ga", zegt Abdelouahhab lachend.

Hij werkt al twaalf jaar in de Hazenkamp als zelfstandige, maar nu kan hij een vast contract krijgen bij PostNL en die zekerheid vindt hij, met thuis een groot gezin, toch wel fijn. "Ik heb er dagen over gepiekerd", vertelt hij. "Ik wil deze wijk eigenlijk niet missen, maar helaas kan ik om logistieke redenen deze wijk niet houden als ik een vast contract krijg."

Appie levert een pakketje af bij Joke in de wijk Hazenkamp. Foto: Omroep Gelderland

Warm bad

"Heel jammer, want deze wijk is een warm bad. Ik ben hier met open armen ontvangen en voel me echt een onderdeel van de wijk." Daar heeft hij zelf voor gezorgd zeggen de wijkbewoners.

Buurtbewoonster Joke van Wanroy: "Hij weet dat ons kleinkind erg ziek is en vraagt altijd hoe het is. Wat ga ik die man ontzettend missen."

Rosa Jurgens, Nikki Moorrees en Maaike Hendrikx schreven kaarten vol met berichten van alle wijkbewoners die geld gaven. Foto: Omroep Gelderland

Dat geldt ook voor Rosa, Nikki en Maaike. En dus bedachten ze dat ze Appie een leuk afscheidscadeautje wilden geven en een inzameling startten op sociale media. "We waren nog bang dat mensen niet zouden doneren", vertelt Rosa Jurgens. "Maar het liep storm en iedereen schrijft er zulke lieve berichten bij."

Ik doe gewoon mijn werk

Thuis krijgt Appie een envelop die tot zijn verbijstering 3250 euro waard is. "Dit menen jullie niet! Ik doe gewoon mijn werk", zegt hij. Maar daar zijn de meiden het niet mee eens. "Hij is zo attent tegen iedereen. Weet wat er speelt en maakt altijd een praatje", vertelt Nikki Moorrees.

Een royaal cadeau voor pakketbezorger Appie. Foto: Omroep Gelderland

Die verhalen vertellen veel buurtbewoners, zoals Hester: "Hij kan, denk ik, een boek schrijven over de wijk. Heeft alles meegemaakt en het is onwaarschijnlijk wat hij van iedereen onthoudt. Vreselijk jammer dat hij weggaat, want Appie is altijd vrolijk, altijd vriendelijk en heeft altijd tijd voor een kort praatje."

"Ik probeer ook echt mijn best te doen om te onthouden wat er speelt bij de mensen", vertelt Appie terwijl hij de achterdeur van zijn witte bestelbus opendoet en weer een pakketje eruit haalt. "Ik ga deze wijk echt heel erg missen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: