Man (28) bekent afsteken vuurwerkbom in volkswijk

ARNHEM - De recherche in Arnhem heeft begin deze week een 28-jarige Arnhemmer opgepakt. De man heeft inmiddels bekend een vuurwerkbom te hebben afgestoken op de Geitenkamp. Dit gebeurde op 27 november, in de korte periode dat het erg onrustig was in de volkswijk.

Het plaatselijke kantoortje van de SP in Arnhem aan de Creutzbergstraat liep door de actie van de Arnhemmer forse schade op. De man heeft verklaard dat de vuurwerkbom niet tegen de partij was gericht.

Bureau GLD stond destijds stil bij de zaak.

In de weken voor de jaarwisseling was het erg onrustig op de Geitenkamp. Enkele dagen voor de Arnhemmer de bom afstak arresteerde de politie nog vijf personen, onder meer voor vuurwerkoverlast. Een van de verdachten zou bewust vuurwerk naar anderen hebben gegooid.

Jongeren speelden in die periode, ondanks een vuurwerkverbod dat door burgemeester Marcouch was afgekondigd, een kat-en-muisspel met de politie. Ze zochten bewust de confrontatie, volgens enkele bewoners mogelijk ook doordat ze 'wel een beetje klaar waren met corona'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
POLITIE ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: