Burgemeester sluit drugspand in Zetten

ZETTEN - Een pand in Zetten is voor een maand gesloten, nadat er drugs en een wapen zijn aangetroffen. Het gaat volgens de gemeente Overbetuwe om ‘diverse soft- en harddrugs.’ Ook vond de politie er een verboden gaspistool.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos besloot daarop de woning tijdelijk te sluiten. Het pand is verzegeld en wordt regelmatig gecontroleerd door de politie. Niemand mag erin, ook de eigenaar en huurder niet.

De tijdelijke sluiting van dit soort panden is een maatregel die burgemeesters kunnen opleggen op basis van de Opiumwet. De bedoeling is dat daardoor de ‘loop’ naar het pand stopt, en het uit het drugscircuit verdwijnt. Burgemeester Hoytink-Roubos: “Drugshandel is niet aanvaardbaar: het tast de leefbaarheid in onze dorpen en wijken aan en het brengt de veiligheid van direct omwonenden in gevaar. Als gemeente pakken we dit stevig aan, samen met de politie.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: