Nieuws

Na lange achtervolging raakt auto van de weg, bestuurder (18) zwaargewond

Na lange achtervolging raakt auto van de weg, bestuurder (18) zwaargewond.
Na lange achtervolging raakt auto van de weg, bestuurder (18) zwaargewond. © Persbureau Heitink
OTTERLO - Een 18-jarige automobilist is in de nacht van woensdag op donderdag van de weg geraakt, na een lange achtervolging. De bestuurder, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder werd vanaf de A12/Duitse grens richting Arnhem gevolgd, na een zogeheten ANPR-melding. Toen agenten het voertuig zagen, ging de bestuurder er snel vandoor en werd de achtervolging ingezet.
De bestuurder raakte op de N310, ter hoogte van Otterlo, met zijn auto van de weg. Er is eerste hulp verleend, waarna de automobilist naar het ziekenhuis is gebracht.
Een videocorrespondent ter plaatse spreekt van een 'horrorcrash'. De klap zou zo hard zijn geweest, dat het motorblok van de auto meters verderop terecht kwam. De weg was na de crash enige tijd dicht. Een politieauto liep ook schade op bij de achtervolging.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Na lange achtervolging raakt auto van de weg, bestuurder (18) zwaargewond

Waar gebruikt de politie ANPR precies voor?

Voor het opsporen van verdachte automobilisten, het verzamelen van informatie over criminelen waarvan bekend is in welke auto ze rijden, of voor het zoeken naar gestolen auto's en vermiste personen.