Beoogd burgemeester van Wageningen leerde de stad kennen via zijn ex-vriendin

WAGENINGEN - Floor Vermeulen moet de nieuwe burgemeester van Wageningen worden. Dinsdagavond droeg de gemeenteraad de 36-jarige gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland voor. "Dat is heel mooi nieuws. Tegelijkertijd ben je er dan nog niet", zegt de bestuurder tegen Omroep Gelderland.

Hoewel de raad enthousiast is, vindt Vermeulen het voorlopig nog spannend. "De minister moet er uiteindelijk nog mee akkoord gaan, de koning moet nog zijn handtekening zetten... Dus dat moet nog wel even goed gaan, maar dat hoop ik natuurlijk wel."

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad sprak de afgelopen tijd met meerdere kandidaten en omschrijft Vermeulen als 'een krachtige bestuurder die energie uitstraalt en die met kennis en humor zaken in beweging kan zetten'.

Verliefd

De jonge gedeputeerde woonde en werkte nog nooit eerder in onze provincie. Toch heeft hij er wel een band mee. "Ik heb heel lang een relatie gehad met een meisje uit Arnhem, dat werkt in Wageningen. Zo heb ik de stad leren kennen. Toen de vacature kwam, dacht ik: dat is zo'n mooie stad, daar ga ik op solliciteren."

"Wageningen is niet een hele grote stad, maar wel een grootse stad in alles wat ze doen", zegt Vermeulen. "Ik hoop als burgemeester daar verder aan te bouwen."

Fouten

Het werk als burgemeester zal niet hetzelfde zijn als dat van een gedeputeerde, vertelt Vermeulen. "Ik moet nieuwe ervaringen gaan opdoen. Ik zal ook fouten maken. Ik zal dingen beter moeten gaan doen. Maar ik hoop dat de ervaring die ik wel heb me gaat helpen."

En wie nog twijfelt aan de beoogd burgemeester, hoopt hij binnenkort te overtuigen. "Ik hoop dat mensen mij gaan beoordelen op wat ik voor Wageningen ga doen en kan betekenen in de tijd dat ik er zit. En dat mensen de komende jaren zeggen: dat was een goede keuze. Maar dat kunnen we pas zeggen als ik er een tijdje zit."

Zie ook: Floor Vermeulen voorgedragen als nieuwe burgemeester Wageningen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE WAGENINGEN WAGENINGEN
Deel dit artikel: