Spoortunnel in Elst maanden later klaar dan verwacht

ELST - De bouw van een spoortunnel in Elst gaat maanden langer duren dan verwacht. De onderdoorgang wordt nu waarschijnlijk pas eind oktober opgeleverd, terwijl de werkzaamheden deze zomer klaar hadden moeten zijn.

Volgens de bouwer van de tunnel is de vertraging onder meer ontstaan door afgekeurde fundatiepalen, de coronamaatregelen en winters weer. Vooral de palen waren een groot probleem. Nadat de 234 palen eind vorig jaar waren aangebracht, bleken er 60 niet door de keuring te komen. Met het vervangen van de palen is zeker acht weken vertraging opgelopen.

Door het oponthoud blijft de Rijksweg-Noord in het dorp maanden langer dicht. Het verkeer wordt voorlopig dus nog omgeleid. De nieuwe onderdoorgang moet een einde maken aan de lange wachttijden voor de spoorwegovergang.

Klachten over werkzaamheden

De werkzaamheden zorgen voor veel gespreksstof in Elst. Inwoners gaven augustus vorig jaar al aan vaak niet te kunnen slapen door het werk aan het spoor.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ELST GEMEENTE OVERBETUWE SPOORWEGEN
Deel dit artikel: