Burgemeester van Elburg sluit woning vanwege aantreffen hennepkwekerij

'T HARDE - Op dinsdag 6 april heeft de politie in een woning aan de Bovendwarsweg in ’t Harde, een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het betrof een hennepkwekerij van 212 hennepplanten. Daarnaast heeft de politie diverse goederen in beslag genomen zoals assimilatielampen, transformatoren, kachels en groeimiddelen.

De hennepkwekerij is ontdekt op basis van een anonieme melding bij de gemeente. Deze melding is doorgegeven aan de politie die er werk van heeft gemaakt en mede op basis van eigen bevindingen en onderzoek deze hennepkwekerij heeft aangetroffen. Het is aannemelijk dat er al eerdere oogsten zijn geweest op dit adres.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal “Het loont om vermoedens van criminaliteit door te geven aan de politie en aan de gemeente. Door deze anonieme melding kunnen we weer actief optreden tegen ondermijnende criminaliteit. Het is opnieuw een ernstig feit met direct gevaar voor de omgeving.”

Naar aanleiding hiervan heeft burgemeester Rozendaal van de gemeente Elburg, dinsdag 13 april besloten om de woning voor drie maanden te sluiten.

Vermoedens van criminaliteit? U kunt dit digitaal (anoniem) melden bij de gemeente of via Meld Misdaad anoniem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: