Nieuws

BEKERKOORTS | School dompelt zich onder in Vitesse-sferen en saamhorigheid

De Vitesse sfeer is opperbest op de Jozef Sarto school in Arnhem
De Vitesse sfeer is opperbest op de Jozef Sarto school in Arnhem © Omroep Gelderland
ARNHEM - Kinderen lopen de polonaise door de klas. Ze schreeuwen uitbundig 'Vitesse Vitesse' op het plein en voetballen met mascotte Vito. Basisschool Jozef Sarto in Arnhem gaat deze week uit zijn dak en warmt zich op voor de bekerfinale.
Het enthousiasme spat er aan alle kanten vanaf in het karakteristieke schooltje in de Arnhemse wijk Plattenburg. De meeste leerlingen hebben zich uitgedost in geel en zwarte kleuren. Vlaggen van Vitesse wapperen vanuit een speelhokje sierlijk heen en weer. "We bereiden ons voor op de wedstrijd van zondag", roept één van de uitbundige kinderen. "We maken posters en tekeningen."
De tekst gaat verder onder de video
Scholieren lopen polonaise in de klas
Muziek schalt door de boxen. Alle bekende liederen van Vitesse komen langs in de verschillende lokalen waar ook de meesters en juffen opgaan in de sfeer. Meester Harm is zelf fanatiek supporter en loopt door de klas in een zwart t-shirt met opdruk 'Heel de stad geel zwart'.

Zenuwachtig

Terwijl zijn leerlingen in polonaise langskomen doet een trotse leraar zijn verhaal. "We gaan de cup net als vier jaar geleden weer naar Arnhem halen", schreeuwt Harm Posthumus. "Natuurlijk zijn we allemaal best een beetje zenuwachtig. Onze club, onze trots. Iedereen heeft de sfeer helemaal te pakken."

Saamhorigheid

Iris Klijntjes is ook al jaren supporter en regelmatig aanwezig in het stadion. Ze heeft een Vitesse-sjaal om haar schouders en straalt aan alle kanten. "Ik denk dat we hier in Arnhem best uniek zijn als je kijkt naar hoe breed deze prachtige actie wordt gedragen. We doen daar graag aan mee. Vito de mascotte is hier ook en de kinderen gaan met hem op de foto. Het is ook een gevoel van saamhorigheid", legt ze uit. "Iets dat we samen met elkaar willen delen, en zo voelen we dat ook echt."
Vitesse speelt zondagavond om 18.00 uur de bekerfinale tegen Ajax in de Rotterdamse Kuip. Omroep Gelderland is daar LIVE bij! Radio Gelderland zendt de wedstrijd helemaal uit. Vanaf 17.00 uur begint de voorbeschouwing op deze grote wedstrijd, vanaf 18.00 uur zullen verslaggevers Jesper Giesen (RTV Arnhem) en Sander Maassen van den Brink je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in het duel. Je hoeft dus helemaal niks te missen van deze wedstrijd. Meer informatie vind je op www.omroepgelderland.nl/bekerfinale