Nieuws

Deze eendjes nemen hun eerste sprong in het diepe en gaan viraal

Eendjes springen het diepe in.
Eendjes springen het diepe in. © Eric van Maanen
ARNHEM - Een video van een eendenmoeder die haar kuikens meeneemt naar de Jansbeek in Arnhem gaat viraal. De video is gemaakt door Eric van Maanen, eigenaar van een klussenbedrijf in Arnhem. "Ik zag die eendjes en ik dacht: dit moet ik filmen."
Onderweg naar een volgende klus komt ondernemer Eric van Maanen uit Arnhem een eend tegen met daarachter een tiental jonge eendjes. Ze zijn onderweg van het nest, waar de eenden zo'n tien uur daarvoor uit het ei zijn gekropen, naar het water.

Koddig gezicht

Het is een koddig gezicht en iedereen die op dat moment het tafereel gadeslaat stopt. "We zijn als het ware met een grote boog erom heen gaan staan, zodat er niets kon gebeuren", vertelt Eric.
Op de video, die Eric maakte met zijn telefoon, is te zien hoe de eendjes een trap opklimmen en er weer afspringen. Als laatste volgt de spannende sprong vanaf de kade van de Jansbeek in het diepe. Een voor een wagen ze de sprong van minstens een meter diep. Het laatste eendje twijfelt nog even, zoekt een goede plek om te springen, laat zich uiteindelijk vallen en komt terecht tussen de broertjes en zusjes en moedereend. Het eendenleven kan beginnen.
De tekst gaat verder onder de video.
Eendjes gaan in Arnhem het diepe in.
De video op de Facebookpagina van Omroep Gelderland wordt veel gedeeld. Binnen een uur is de video beloond met bijna duizend hartjes en duimpjes.