Sander Klugt werkt hard aan nieuw groots festival

NUNSPEET - Sander Klugt uit Nunspeet heeft een duidelijke visie over hoe de sociale omgang en economie van Nunspeet gevoed kan worden. Om deze visie te versterken is het idee ontstaan om een Molijn festival te organiseren.

Het moet een meerdaags festival worden, verdeeld over alle kernen, waarbij de bezoekers op een bijzondere belevenisvolle manier in contact gebracht worden met de omgeving en met elkaar. Waarbij gastvrij Nunspeet zich openstelt om deze bezoekers te ontvangen, te laten overnachten en te laten meegenieten van alles wat er aangeboden wordt. Locatietheater, muziek, onverwachte optredens, dans, straattheater, kunstobjecten die het landschap versterken, film, eten en drinken zijn zomaar een paar ingrediënten van het festival.

Leuke dingen

“Vorig jaar belandde ik door corona op de intensive care en voordat ik in coma gebracht werd, waren mijn gedachten bij de leuke dingen die ik tot dan gedaan had. Het Molijn festival vertegenwoordigt alles waar ik van hou en nu ik weer volledig hersteld ben, wil ik iedereen graag meenemen in mijn wereld,” vertelt Klugt.

Eerste editie

Nunspeet staat al lang op de kaart, maar kan veel meer ingekleurd worden. En denk je aan kleur en de sociaal economische ontwikkeling van Nunspeet, dan kom je natuurlijk al snel uit bij de naamdrager van het festival: Francois Adriaan Molijn. Klugt is zeer gedreven en vasthoudend. Hij kiest ervoor om alles wat hij vanaf nu organiseert een zo breed mogelijk draagvlak te geven. “Het gaat tenslotte om de verbinding, of zoals Molijn zei, om tot een gelukkig en nuttig bestaan te geraken.” De eerste editie moet in 2022 gaan plaatsvinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE NUNSPEET NUNSPEET
Deel dit artikel: