Aanhouding voor beroving 86-jarige die net duizenden euro's had gepind

NIJMEGEN - De politie heeft maandagochtend een 43-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het beroven van een 86-jarige man. Het slachtoffer had net duizenden euro's opgenomen in verband met een verbouwing aan zijn woning.

De straatroof was op 17 februari aan de Sterreschansweg in Nijmegen. Tijdens het onderzoek bleek dat het slachtoffer al tijdens het pinnen in de gaten werd gehouden.

Toen hij met het geld in zijn tas bij zijn auto aankwam, bleek de man hem gevolgd. De dader overrompelde de 86-jarige, pakte zijn tas uit de kofferbak en haalde het geld eruit.

Zaak opgelost dankzij kijkers Bureau GLD

Dankzij kijkers van het opsporingsprogramma Bureau GLD, dat vorige week aandacht besteedde aan de zaak, kon de politie de verdachte aanhouden. De uitzending leverde zeven tips op over de mogelijke verdachte. Daarbij werden ook namen genoemd.

De politie heeft alle tips onderzocht en dat leidde maandagochtend tot de aanhouding van deze man.

Ook op social media werd de zaak veel bekeken. In een paar dagen tijd zagen bijna 1 miljoen mensen de video van Bureau GLD voorbijkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: