Nieuws

Honderden demonstranten tegen straatintimidatie

Honderden demonstranten aanwezig in Arnhem
Honderden demonstranten aanwezig in Arnhem © Omroep Gelderland
ARNHEM - Op de Markt in Arnhem demonstreren zondagavond honderden mensen tegen straatintimidatie.
Op de grond zijn hartjes getekend om te zorgen dat de demonstranten onderling afstand houden. Veel van hen hebben borden bij zich met teksten als: 'Veilig op straat. Ik ook!' en 'Jouw lichaam behoort niemand anders toe.'
De demonstratie is georganiseerd door Arnhemse studenten. "Omdat we het elke dag meemaken. We kunnen niet normaal over straat lopen zonder dat er opmerkingen naar ons hoofd worden gegooid. We voelen ons niet veilig", aldus studente Nora Taher. "We hebben het genormaliseerd. We zeggen vaak tegen elkaar: 'app me even als je thuis bent'. Maar het is gewoon niet oké. En dat moet duidelijk zijn voor iedereen."
Honderden demonstranten protesteren tegen straatintimidatie
Bij de protestactie wordt onder anderen gesproken door Sarah Dobbe van de Arnhemse SP. "We zijn er in Arnhem al een tijd mee bezig om te zorgen dat dit probleem wordt aangepakt. Want twee op de drie vrouwen in Arnhem heeft last van seksuele intimidatie op straat, blijkt uit onderzoek. Daarom is het heel erg goed dat deze protestactie wordt georganiseerd om daar aandacht voor te vragen."
Ook in andere steden - zoals Den Haag - wordt zondag gedemonstreerd.