'Het is rustgevend', Arnhemmer pakt wereldrecord mini-dominostenen omgooien

ARNHEM - Arnhemmer Wasilja Peterse heeft het wereldrecord mini-dominostenen omgooien gevestigd. Hij heeft er meer dan een half jaar op moeten wachten, maar zijn blijdschap bij het verlossende woord was groot.

In september bouwde de Arnhemmer een kunstwerk met 3202 stenen. De poging om die allemaal om te gooien heeft hij laten filmen en ingestuurd naar Guinness World Records.

"Het is al heel lang een droom om eindelijk een domino wereldrecord te vestigen", zegt Peterse. Hij bouwt al meer dan 20 jaar dominokunstwerken en is van gewone stenen overgestapt naar ministenen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Geduld, kalmte en een vaste hand'

"Voor ministenen is nog meer geduld, precisie en doorzettingsvermogen nodig", aldus de recordhouder. Een ministeen is 10 millimeter hoog, 5 millimeter breed en 2 millimeter dik. Dat is volgens Petersen 80 keer kleiner dan een normale domino steen. Om er een kunstwerk mee te maken heb je heel veel geduld, kalmte en een heel erg vaste hand nodig. "Ik vind het heerlijk om te doen. Het is voor mij heel rustgevend."

Aan de opstelling voor de recordpoging bouwde de Arnhemmer negen uur. Hij vindt zijn hobby het ideale tijdverdrijf in tijden van lockdown. Je kunt het binnen doen en je kunt er uren mee bezig zijn. "Het voelt erg goed om dit record in deze tijden te bereiken!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM INSTAGRAM
Deel dit artikel: