VIDEO | Treinconducteur vangt kalf langs het spoor: 'Ik dook er bovenop'

HULSHORST - Eind goed, al goed. Het weggelopen kalf uit Hulshorst is herenigd met moeder en de andere koeien. En dat dankzij een lenige treinconducteur, Norbert de Leeuw. Die ving het ontsnapte lakenvelder kalf.

Zie ook: Moederkoe 'roept' weggelopen kalf

Het ontsnapte kalf liep afgelopen dagen bij het spoor, zegt boerin Gijsje Franken. En daardoor zaten zij en haar man vreselijk in de rats, want er is geen afrastering tussen het land en het spoor.

De politie waarschuwde de machinist van een naderende trein, of zoals boerin Gijsje het verwoordde: "Hé, je moet stoppen, want er komt een kalf op je rails."

Treinconducteur Norbert de Leeuw blikt terug op het moment dat hij en zijn collega tussen Nunspeet en Harderwijk werden gewaarschuwd en hij uiteindelijk het jonge lakenveldertje te pakken had. "Ik ben naar voren gelopen en toen we het kalfje zagen bleef hij door rennen. Toen hebben we de trein stilgezet."

Kijk hier naar het gesprek met boerin en conducteur:

'Er bovenop gedoken'

Maar het kalf liet zich niet zomaar vangen, weet De Leeuw. "Ik had hem in een hoek gedreven, maar toen ontsnapte hij weer. De tweede keer wilde hij weer ontsnappen en toen ben ik er bovenop gedoken."

Dat is weer eens wat anders dan reizigers vragen om hun plaatsbewijs, grapt de conducteur. "Een kalfje vangen tijdens je werk."

Daarna werden moeder en kalf herenigd in de stal in Hulshorst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HULSHORST GEMEENTE NUNSPEET VERKEER DIERENNIEUWS
Deel dit artikel: