Play-offs NEC plotseling toch nog op de tocht

NIJMEGEN - Het leek honderd procent zeker dat NEC, ondanks de wanprestaties, geplaatst was voor de play-offs om promotie.

Maar er is toch nog een kink de kabel gekomen. Normaal gesproken doen de nummers drie tot en met acht mee aan het toetje van het seizoen. En NEC kan inmiddels niet lager mee eindigen dan de achtste plaats.

Alleen is er kans dat een ploeg van onderin de ranglijst de vierde periodetitel wint. Momenteel staan TOP Oss en Helmond Sport er goed voor. Mocht één van die ploegen periodekampioen worden, dan is kwalificatie voor de play-offs een feit en valt de nummer acht van de ranglijst buiten de boot. En op de achtste plaats heeft NEC nu nog zeven punten voorsprong, maar als Roda JC maandag van MVV wint, is de marge nog maar vier punten.

Als Roda en Volendam NEC nog achterhalen en bijvoorbeeld Helmond Sport of TOP Oss winnen de laatste periodetitel, dan valt NEC buiten de boot. De Nijmegenaren moetn als ze zelf blijven verliezen dus hopen op Go Ahead Eagles, dat er het beste voorstaat in de vierde periode.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: