Werkzaamheden aan Graafseweg in Nijmegen beginnen nu écht

NIJMEGEN - De versmalling van de Graafseweg in Nijmegen staat op het punt van beginnen. Maandag starten de echte werkzaamheden, maar dit weekend is de weg al dicht voor de voorbereidingen.

De versmalling was lange tijd onderwerp van discussie. Omwonenden van de Graafseweg wilden dolgraag dat de weg versmald zou worden, maar automobilisten vreesden files door minder rijbanen. Vlak voor de zomer van 2020 ging de kogel door de kerk: een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad bleek voor een versmalling.

Van nationale route naar stadsweg

De Graafseweg gold lange tijd als nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland, maar sinds de komst van de A50 en de Oversteek werd de weg steeds meer een stadsweg. Het uiterlijk van de weg sloot daar alleen nog niet bij aan.

En dat gaat nu dus worden aangepast. De komende maanden wordt gewerkt aan het gedeelte tussen de Neerbosscheweg en de Rozenstraat. Daar komt tussen de Rozenstraat en de Wolfskuilseweg twee keer één rijstrook, en een busbaan de stad in. Verder komt er onder meer een kruispunt met stoplichten ter hoogte van de Cavaljéweg en is er meer ruimte voor groen.

Omleidingen

Verkeer wordt dit weekend omgeleid via de S100. Bussen en hulpdiensten kunnen wel gewoon over de Graafseweg. Ook wanneer de echte werkzaamheden beginnen, wordt automobilisten aangeraden via de S100 te rijden. Naar verwachting is het werk in november van dit jaar klaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: