Lengelseweg wacht grotere opknapbeurt

'S-HEERENBERG - De Lengelseweg in 's-Heerenberg staat een opknapbeurt te wachten. Op dit moment wordt met tijdelijke obstakels geprobeerd het tempo uit het verkeer te halen, maar de gemeente Montferland werkt aan een groter plan.

"De tijdelijke situatie legt een situatie bloot waarvan we concluderen dat het niet optimaal is", zegt wethouder Oscar van Leeuwen, die aangeeft dat de weg een opknapbeurt verdient. De Lengelseweg wordt momenteel meer gebruikt omdat de Drieheuvelenweg richting Zeddam tot medio mei is afgesloten. De snelheid op de Drieheuvelenweg zelf wordt teruggebracht naar zestig kilometer per uur om het verkeer naar de nieuwe Burgemeester van Breemenweg te lokken.

De definitieve plannen voor de Lengelseweg krijgen pas later vorm. "Het doel is dat de weg met name voor fietsers veiliger en beter ingericht wordt", zegt Van Leeuwen, die samen met omwonenden optrekt bij het maken van de plannen. Hij geeft verder aan dat verkeer door snelheidsbeperkende maatregelen mogelijk meer gebruik gaat maken van de Elsepasweg om bij het centrum van het stadje te komen.

Foto: REGIO8

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: