Drones ingezet bij zoektocht naar weggelopen kalf

HULSHORST - Drones worden ingezet in de zoektocht naar het weggelopen kalfje in Hulshorst. Het dier is sinds dinsdag zoek. Zoektochten door de boer en zijn familie, maar ook door buitenstaanders, hebben tot nu toe nog niets opgeleverd. “Ik denk niet meer dat het kalfje leeft. Daar is het te koud voor en het dier ook te jong voor”, aldus Gijsje Franken.

Wel krijgt de familie berichten binnen van mensen die het jonge dier vlug hebben gespot. “We willen hem in ieder geval vinden. Het liefst levend en anders wil je hem ook hebben, dus als hij dood is, zodat je daar rust bij hebt.”

Helaas is het pas drie maanden oude kalf erg bang en heeft het naar alle waarschijnlijk veel stress. Om die reden is het moeilijk hem te vangen en bij elke poging om in de buurt te komen vlucht hij weg. Ondertussen heeft de moederkoe een rauwe keel van het roepen naar haar jong. De familie hoopt dat het nog niet te laat is om de twee met elkaar te herenigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE NUNSPEET HULSHORST
Deel dit artikel: