DAR haalt tuintegels gratis op in Nijmegen

NIJMEGEN - In het kader van Operatie Steenbreek haalt DAR op 23 en 24 april tuintegels op in vier Nijmeegse wijken. Deelnemers hoeven hiervoor niet te betalen. Er is wel een voorwaarde: deelnemende tuineigenaren moeten er groen voor in de plaats zetten. Deelnemers moeten wonen in de Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier of Wolfskuil.

Steenbreek is een landelijk initiatief dat gericht is op het vergroenen van onze leefomgeving: minder bestrating, meer groen. Regenwater stroomt nu namelijk regelrecht het riool in, omdat het niet door de tegels heen kan. Het riool raakt zo overbelast, en de grondwaterstand is onnodig laag. 

Bovendien warmen tegels makkelijk op. Minder tegels betekent dus ook minder hittestress op warme dagen.

Ook voor dieren als vlinders, vogels en bijen is een groene stadsomgeving een aantrekkelijk leefgebied.

Aanmelden

Maximaal dertig mensen kunnen meedoen met de tegelophaaldagen op 23 en 24 april. Die moeten de tegels al zelf uit de tuin hebben gehaald zodat ze de tegels alleen nog maar hoeven te overhandigen aan de Dar-medewerkers. Verder mag het tegeloppervlak niet groter dan veertig vierkante meter zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van DAR: https://www.dar.nl/steenbreek/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: