Speelplek het Kooiveen krijgt steeds meer vorm

OLDEBROEK - Speelplek het Kooiveen in Oldebroek ondergaat een ware metamorfose. Als onderdeel hiervan heeft wethouder Bob Bergkamp een boom geplant. Het wordt een echte waterspeelplek met een waterpomp waarbij het water voor een deel het gebied instroomt. Naar verwachting is de speeltuin op 19 april aanstaande speelklaar.

Samen met omwonenden

In november vorig jaar zijn kinderen uit de buurt enthousiast aan de slag gegaan met het maken van maquettes voor hun nieuwe speelplek. Omwonenden hebben meegedacht. De ontwerpers van Het Wilde land hebben daarna de plannen uitgewerkt tot een schetsontwerp. De afgelopen weken is er veel werk verzet. Deze week wordt de laatste beplanting aangebracht en volgende week wordt de kabelbaan geplaatst. Het streven is om een mooie, natuurlijke plek te maken waar ook in de zomer fijn gespeeld kan worden. Ook wordt het een groene plek met veel bosplantsoen en vaste planten.

Speelplekken

De komende jaren gaat de gemeente Oldebroek meerdere speelplekken opknappen. Er is veel ruimte voor inbreng van omwonenden. De speelplekken mogen een ontmoetingsplek worden voor de hele buurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
GEMEENTE OLDEBROEK OLDEBROEK
Deel dit artikel: