Nieuws

IJsvereniging schiet volleybalvereniging te hulp

Unieke samenwerking IJsbaan en EVV.
Unieke samenwerking IJsbaan en EVV. © Gemeente Elburg
ELBURG - De Elburger Volleybal Vereniging-Bultman Hartholt (EVV) zoekt naar een tijdelijke locatie voor de trainingen. Vanwege de huidige Corona-maatregelen is trainen voor volwassenen in een binnensportaccommodatie niet mogelijk. De IJsvereniging Elburg biedt nu de helpende hand. Daardoor kan EVV tijdelijk trainen op de IJsbaan in Elburg. Dit gebeurt op beachvolleybalvelden. Wethouder Willem Krooneman is blij met deze samenwerking die onder de vlag van het Sportakkoord tot stand is gekomen.
“Het is nu eenmaal belangrijk dat sporten en bewegen zoveel mogelijk door kan gaan, juist in deze tijd. Deze samenwerking is daar een goed voorbeeld van", aldus de wethouder.
De aanleg van de beachvolleybalvelden start op donderdag 8 april. Een optimaal gebruik van deze velden is natuurlijk belangrijk en daarom onderzoekt de gemeente of andere sportclubs en/of scholen ook gebruik willen maken van deze velden. De velden blijven tot september in gebruik, zodat EVV de zomer door kan trainen. Hierna wordt de ondergrond weer winterklaar gemaakt, opdat bij een eventuele vorstperiode schaatsers volop kunnen genieten van de ijspret op de IJsbaan.