Nieuws

Even een QR-code scannen en je kan straks zo het terras op

Vanaf woensdag mogen de terrassen weer open.
Vanaf woensdag mogen de terrassen weer open. © Pixabay
OOSTERBEEK - De afdeling Arnhem/Renkum van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt een landelijke primeur te hebben met een klantenregistratiesysteem. Wie zich straks voorafgaand aan horecabezoek online aanmeldt, hoeft bij binnenkomst alleen maar een QR-code te scannen. "Dat scheelt heel veel rompslomp", zegt afdelingsvoorzitter Jan van Hooijdonk.
Van Hooijdonk introduceerde dit systeem woensdag, de dag van het bericht dat het kabinet werkt aan heropening van horeca en winkels vanaf 21 april. Maar dat kan alleen als de besmettingscijfers heropenen toelaten. Van Hooijdonk: "Dit is bijna te mooi om waar te zijn. Eerst zien, dan geloven."
Het nieuws had niet veel later moeten komen voor de manager van Concertzaal Oosterbeek en voorzitter Arnhem/Renkum van KHN. "We hebben behoefte aan een punt aan de horizon, om drankjes te serveren en gasten te mogen verwennen."
Vooruitlopend op dat kabinetsplan werkten Van Hooijdonk en zijn horecacollega's aan het nieuwe registratiesysteem voor bezoekers. Dat werkt als volgt: wie wil komen eten en/of drinken vult thuis een (verplicht) online gezondheidsformulier in. "Bij binnenkomst hoeven ze dan alleen maar een QR-code te scannen."

Site vandaag online

De site voor de registratie heet www.gastvrij-arnhem.nl en wordt vandaag (donderdag) door Van Hooijdonk en de Arnhemse wethouder Jan van Dellen in gebruik genomen.
Het online registratieformulier is bedacht door twee jonge Arnhemmers. Van Hooijdonk spreekt van een landelijke primeur. "Afgelopen zomer moest je jouw naam, adres en telefoonnummer achterlaten en dat bracht een enorme rompslomp met zich mee. Daar moest je een medewerker voor vrijmaken", legt de Oosterbeker uit.
Dat is door de online registratie verleden tijd. Het systeem kan volgens Van Hooijdonk ook door horeca in andere plaatsen worden gebruikt.
Op Radio Gelderland sprak Frank van Dijk met Van Hooijdonk.