Fonkelnieuw treinstation Ede-Wageningen kan eindelijk gebouwd worden

EDE - Treinstation Ede-Wageningen maakt plaats voor een geheel nieuw station. De aannemerscombinatie EdesPoort heeft de aanbesteding gewonnen en kan aan de slag met de bouw van het nieuwe station.

In EdesPoort zijn de bedrijven Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen verenigd. De eerste bouwactiviteiten gaan nog dit jaar van start. De bedoeling is dat het nieuwe station in 2024 klaar is.

Ede smeedde jaren geleden al plannen voor een nieuw treinstation, maar slechts één partij deed in 2018 een aanbieding om de bouw daadwerkelijk op zich te nemen. De kosten overschreden het beschikbare budget, dus werd de aanbesteding stopgezet.

Het huidige station Ede-Wageningen werd in 1984 gebouwd. Het station kan het groeiend aantal reizigers niet meer goed verwerken en bovendien wilde de gemeenteraad graag een station met meer uitstraling. Door de aanleg van nieuwe spoorinfrastructuur met een extra perron kunnen er meer intercitytreinen per uur rijden.

Wethouder Peter de Pater is blij dat de bouw van het station echt kan gaan beginnen. "Het nieuwe station vormt een visitekaartje voor stad en regio en zorgt voor een goede verbinding tussen de Enkawijk, de Kazerneterreinen en het World Food Center", aldus De Pater.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE TREIN
Deel dit artikel: