Jarino zoekt slaginstrumenten voor zijn muziekgroep

DOETINCHEM - "Voor mij is muziek mijn leven. Als muziek voor mij wegvalt, weet ik niet wat ik hier nog doe", vertelt de 24-jarige Jarino. Een jaar geleden zette hij de muziekgroep Music is my Soul op, met als doel om samen met jongeren muziek te maken.

De muziekgroep is onderdeel van Get A Grip. Dat is een mediabedrijf waar jongeren leren radio maken: "jongeren van 16 tot 30 jaar die om wat voor reden ook vastgelopen zijn in het onderwijs of niet mee kunnen werken, zijn welkom hier", vertelt Jaap Pieterse. Hij is leermeester bij Get A Grip en begeleidt de jongeren.

Meer zelfvertrouwen

Naast het radio maken zijn de jongeren zelf vorig jaar gestart met Music is my soul: "Veel mensen vinden het niet prettig om te praten, dat is is niet erg. Bij ons hoef je niet te praten, laat je gitaar of keyboard maar spreken", aldus Jaap.

De muziekgroep Music is my Soul die hij mede heeft opgezet, is voor Jarino - maar ook voor de anderen - een belangrijke plek geworden waar ze meer zelfvertrouwen krijgen. "Je ziet de jongeren op bloeien", legt Jarino uit.

Eigen nummer

Vorig jaar deed Jarino op Radio Gelderland in Gelderland Helpt al een oproep, omdat ze toen op zoek waren naar instrumenten voor de muziekgroep. Dat leverde direct hele leuke reacties op, waardoor ze vrij snel konden starten.

Maar inmiddels zijn er meer jongeren bijgekomen en willen ze graag uitbreiden. Ze hebben inmiddels een andere ruimte, waar ze hun eigen opnamestudio willen realiseren. Aan ambities ontbreekt het niet, want voor Jarino is het project pas geslaagd als ze hun eigen nummer hebben opgenomen.

Oproep

Maar voor het zover is, hebben ze nog wel wat hulp nodig en dus hopen ze via Gelderland Helpt aan extra slaginstrumenten te komen. "Maar ook spullen en materialen voor de studio die we aan het bouwen zijn zoals: microfoons, theaterspots, tapijt etc zijn welkom", laten Jaap en Jarino weten. Het volledige overzicht van wat er nodig is, vind je op de website van Gelderland Helpt.

Bekijk de reportage.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: