Duizenden fans van Vitesse kunnen bekerfinale op groot scherm bekijken in GelreDome

ARNHEM - Fans van Vitesse kunnen de bekerfinale, op 18 april, in GelreDome bekijken. Er worden in het stadion grote schermen opgehangen. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Algemeen directeur Pascal van Wijk laat via social media weten aan alle Vitesse-fans: "We zijn blij verrast met het laatste nieuws. Het lijkt er op dat we met 3000 Vitessenaren een geel-swert feestje mogen vieren in GelreDome. Achter de schermen zijn we al bezig met de organisatie. Zodra we meer weten over de invulling brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte."

Aan het einde van deze maand keert het publiek terug in de voetbalstadions. De dertigste speelronde in de Eredivisie, van 23 tot en met 25 april, maakt deel uit van een grootschalige pilot van de overheid om met gebruik van toegangstesten de samenleving weer te openen.

Zo mogen bij de wedstrijd Ajax - AZ, op zondag 25 april in Amsterdam, 7500 supporters de Johan Cruijff ArenA in. Bij Feyenoord - Vitesse zijn die dag 6500 fans welkom in De Kuip.

Een week eerder vindt in het Rotterdamse stadion de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse plaats, zoals bekend zonder publiek. Beide clubs mogen hun eigen stadions wel openstellen om daar supporters op grote schermen naar de finale te laten kijken. In Arnhem zijn 3000 fans welkom, in Amsterdam 5000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: