Nieuws

Gratis in het groen parkeren op De Bleek

Gratis in het groen parkeren op De Bleek
Gratis in het groen parkeren op De Bleek © Klaas Kamp, RTV Hattem
HATTEM - De gemeente Hattem kan door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland het parkeerterrein De Bleek opnieuw inrichten en meer parkeerplaatsen aanleggen. Dit project wordt aangepakt in het kader van het toeristische aantrekkelijk maken van de omgeving rondom het Apeldoorns Kanaal.
“Aanvankelijk was het de bedoeling het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken,” licht wethouder Auke Schipper toe. “Deze plannen gaan niet door, maar we willen het gebied rond het kanaal wel toeristisch versterken en dit plan past daar goed in. Wij hebben onze buurgemeenten dan ook geïnformeerd over de subsidie en waarvoor wij het geld gebruiken.”

Groen en water

Wethouder Schipper is blij met de subsidie van de provincie. Voor de herinrichting van het parkeerterrein betalen provincie en gemeente Hattem elk 250.000 euro. “We hebben de financiën nu op orde om in een nieuwe opzet te zorgen voor mooie parkeerplaatsen op De Bleek. De plannen moeten nog uitgewerkt worden door een landschapsarchitect, maar met groen en waterpartijen wordt het een fraai geheel.” Hij geeft aan dat er geen parkeermeters komen. “Parkeren op De Bleek is en blijft gratis.”