Petitie voor gevluchte Jacob (13) wordt massaal ondertekend

NIJMEGEN - De petitie om de 13-jarige Jacob en zijn moeder in Nederland te houden, is de afgelopen dagen massaal ondertekend. Ouders van vriendjes van de jongen uit Nijmegen begonnen de actie om hem en zijn moeder in Nederland te houden. Ze willen voorkomen dat hij naar Armenië wordt uitgezet.

Afgelopen weekeinde is de petitie met de titel 'Jacob en Tina blijven hier!' online gezet. Dinsdagavond om 18.30 uur was die al ruim 55.000 keer ondertekend.

Zie ook: Vriendjes starten actie om gevluchte Jacob (13) in Nederland te houden

In de petitie wordt aan de overheid gevraagd om een humaan asielbeleid in te stellen, waarbij gekeken wordt naar mensen en niet alleen naar de regels. Verder willen ze dat Tina, Jacob en alle andere Armeense Syriërs in een soortgelijke situatie een verblijfsvergunning krijgen. En ze willen dat moeder en zoon na zes jaar eindelijk rust krijgen.

'Onrechtvaardig en inhumaan'

Negen van de elf Nijmeegse raadsfracties hebben nu een brief gepubliceerd waarin ze oproepen de petitie te tekenen: "Jacob hoort hier. Met zijn moeder." Ze vinden dat hun Armeense achtergrond nu wordt gebruikt om hen uit te zetten naar een land waar ze nooit zijn geweest en waar ze de taal niet van spreken.

De fracties noemen dat in de brief: onrechtvaardig en inhumaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NIJMEGEN GEMEENTE NIJMEGEN
Deel dit artikel: